Grillbikkel vet populair: wordt de snack een blijvertje?

RTL Nieuws: De mexicano, gehaktstaaf en frikandel krijgen er wellicht een broertje bij in de vitrine van de frituur. De nieuwe snack van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen, de grillbikkel, is met goud bekroond door het Nederlands Frituurcentrum. Ligt deze snack straks in alle snackbars van Nederland?

Liefhebbers van de traditionele grillworst kunnen met deze nieuwe snack hun hart ophalen: een gefrituurde grillworst mét kaas, uiteraard in een krokant jasje. De grillbikkel, bedacht door Marcel Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen, is vooral in de Bollenstreek momenteel een hit. “Het is eigenlijk een gewone grillworst die je kan frituren”, zegt Norden tegen Editie NL. “Hier in het dorp staat Keurslager Van der Meer echt bekend om hun grillworst. Ik vroeg me af waarom er geen snackvariant van was, en ben toen met de slager in gesprek gegaan.” Een jaar lang hebben ze aan de snack gesleuteld – met als resultaat een frituurbare grillworst in snackformaat.

Inmiddels verkoopt hij de snack ook aan ondernemers uit Lisse, Leiden, Koudekerk aan den Rijn en Utrecht. “We hopen dat de grillbikkel zich als een olievlek over het land gaat verspreiden”, gaat Norder verder. “We maken hem nu nog met de hand, hopelijk komt er een grote partij die interesse heeft zodat we hem ook bij de groothandel kunnen krijgen.”

Lees het complete artikel op de website van RTL Nieuws.